Brood bewaren?


Vers

Heb je het brood net gekocht, dan hoef je er natuurlijk niets mee te doen, behalve te snijden en lekker op te eten. De broden die ik maak kun je de dag zelf en de volgende dag buiten de vriezer houden. (let op! Bewaar brood nooit in de koelkast). Uiteraard verliest het brood na de bak dag wel zijn krokantheid. Maar je kunt het prima oppiepen. Langer dan 2 dagen buiten de vriezer raad ik niet aan. Aan mijn brood zijn namelijk geen broodverbeteraars toegevoegd om het langer houdbaar te houden.

 

Oppiepen

Je kunt mijn brood prima oppiepen. Het maakt daarbij niet uit of het brood van gisteren is of het ongesneden uit de vriezer komt. Leg het brood op een rooster en bak het ca. 8 min. af op 200 °C.

 

Invriezen

Wil je het brood langer bewaren?, je kunt het brood als geheel invriezen, echter heeft het wel een lange tijd nodig om te ontdooien. De meeste mensen eten toch het liefst een sneetje brood. Mijn advies is om het brood op de dag van aankoop in plakken te snijden en deze in een plastic zak in te vriezen.

 

Ontdooien

Haal je brood uit de vriezen en leg het op een snijplank of bord. Laat het brood vanuit zichzelf ontdooien op kamertemperatuur. Ik raad het af om de magnetron te gebruiken! Het brood wordt hiermee vanuit het midden verhit en wordt daarmee sompig, klef en krijgt een taaie korst.

 

Snijden

Gebruik om het brood te snijden een goed en lang kartelmes. Een goed mes glijdt als het ware door het brood heen. In de bakkerij gebruiken wij een ‘bakkersmes’, deze is lang, gekarteld en heeft een rond uiteinde. Wil je hier meer advies over, vraag het gerust!